vrijdag 27 juli 2012

Samarkand

Ons plan om vandaag naar Shakhrisabz te gaan hebben we afgeblazen. De warmte en de andere keuken hebben als gevolg dat we ons niet in topvorm voelen. Het is onze gastvrouw ( wij noemen ze onze kotmadam)opgevallen dat we deze morgen ons ontbijt bijna onaangeroerd hebben laten staan. Met moederlijke zorg zei ze: deze avond geen zware lunch! Ik maak voor jullie rijst en droog brood!  Ik breng jullie yorhurt,en vandaag moeten  jullie het kalm aandoen! Denk eraan dat het jullie vakantie is en jullie mogen zeker niet ziek worden. Ondanks dat onze “kotmadam” zeker 25 jaar jonger is dan onszelf voelden we ons als kinderen die de raad moeten opvolgen van wijze bezorgde “kotmadam”
We volgen haar raad op.  Een ochtendwandeling naar Registan waar we niet op uitgekeken geraken.
Treintickets gaan kopen voor overmorgen naar Bukhara . Hier een treinticket kopen is zoals bij ons een vliegticket. Zonder uw pasport en heel dossier kan je niet trein op.
In de avond gaan we nog even naar de grote bazaar. Zo kunnen we een stukje proeven van het dagelijks leven van de Oezbeken.  Als  afsluiter van de dag maken we plannen voor de volgende dag .

3 opmerkingen: