woensdag 25 juli 2012

Samarkand

Om naar Samarkand te reizen moeten we één uur voor vertrek in het treinstation zijn. Alweer kunnen we onze ogen niet geloven. Zoals alle overheidgebouwen straalt ook dit station een buitengewone luxe uit. Alles hyper modern glimmende natuurstenen vloeren, alles kraaknet.
De bagage en de pasporten worden gecontroleerd zoals op de luchthaven. Er is heel veel controle, maar het komt niet arrogant over.Iedereen is bereid om ons naar het juiste spoor te brengen.
De trein: een super de luxe trein! Aan ieder wagon staan 2 stewards/stewardessen. Elke reiziger wordt persoonlijk naar zijn gereserveerde plaats begeleid. Zelfs onze bagage wordt door hen op de trein getild. Nog voor ons vertrek krijgt ieder reiziger een fris glaasje water. Er zijn tv’s aan board alsook de wifi ontbreekt niet. Om het geheel compleet krijgen we na een half uurtje treinen nog een ontbijt op de koop toe.
De rit duurt 2u30. Om 8u zijn we vertrokken en stipt  om 10u30 komen we in Samarkand aan.
ons B&B guesthouse Dilshoda Samarkand
Bij aan komst in Samarkand worden we nogal gauw overspoelt door verschillende taxichauffeurs en gidsen. Je merkt dat het tarkoerisme in deze periode redelijk kalm is.Het hoogseizoen is hier in oktober november als de meeste hitte voorbij is. Daar geen enkel hotel of guesthouse volboekt is kunnen we onderhandelen met de prijzen. Na enkele guesthouse bezocht te hebben besluiten we in Dilshoda als verblijfplaats te kiezen. Alle bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar.
Voor de volgende dag spreken we af met een gids! Wordt vervolgt ……
                                                             

1 opmerking: