maandag 30 juli 2012

Bukhara , vandaag doen we het rustig aan


Het is snikheet 40° graden, waarschijnlijk de warmste plek van Uzbekistan.  Mierzoete thé drinken op de binnenkoer van ons hotel. Een boek lezen, wat wandelen in kleine verlaten straatjes. Om 20u30 is het hier pikdonker. We hebben de indruk dat alle inwoners van Bukhara hier s’avonds  samen komen om te kuieren in het parkje en rond het kunstmatig aangelegd vijvertje met bijhorend parkje. Om het wat koeler te maken staat er op de rand van de  pool om de meter een fel kleurrijke fontein. De frisheid is te voelen tot 10m van de pool. Uiteraard profiteren de mooie terrasjes van het fris spektakel. Om de sfeer compleet te maken treedt er elke avond een plaatselijke “Will Tura” op die het pleintje opfleurt met muziekklanken.
We genieten van de mensen die doelloos heen en weer wandelen. We zien jonge slanke giechelde meisjes de aandacht trekken van hun leeftijdsgenoten van het andere geslacht. Zou hier een romance uitgroeien vragen we ons af?
Even later doen we de vaststelling dat de oudere dames hier zeer zwaarlijvig zijn. Zouden die giechelende meiden over 20 jaar ook zo een omvang aannemen? En zullen deze jongeren dan ook een mond vol gouden tanden hebben? Vragen die voor ons altijd onbeantwoord zullen blijven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten