zondag 29 juli 2012

Samarkand - Bukhara




Onze laatste dag in Samarkand. Om 12u15 vertrekt onze trein naar Bukhara. We zijn gelogeerd  in de schaduw van het Gur-E –Amir  mausoleum ( lees een soort moskee met  geglazuurde tegels) We brengen  nog een laatste groet aan dit mooi monument. Tot onze verbazing staat daar een heel leger met jonge soldaten. Met heel veel moeite vinden we iemand die Engels spreekt. Deze verteld ons dat als deze jonge soldaten afgestudeerd zijn en dat ze vandaag hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het hele gebeuren speelt zich af in de binnenkoer van het Gur-E –Amir  mausoleum.We hebben net nog tijd genoeg om de hele ceremonie mee te maken. Er wordt gedefileerd, gebruld zoals het bij een leger hoort. De diploma’s worden één voor één uitgereikt gevolgd door enkele korte toespraken van enkele professoren. Tot slot wordt het Uzbeeks volkslied gespeeld door de militaire muziekkapel. Zoals het hoort staan wij ook in fiere houding recht bij dit plechtig gebeuren. De trotse moeders en de liefjes van de soldaten staan klaar met grote boeketten bloemen (lees grote boeketten kunstbloemen!)
De treinrit naar Bukhara duurt 3 uur. Alweer lijkt het station meer op een luchthaven dan een treinstation. Zonder paspoortcontroles en treinticket geraak je niet binnen in het station. Ook de bagagecontrole is vergelijkbaar aan een luchthavencontrole. Als alles grondig gecontroleerd is mogen we door naar het juiste perron. Op ticket staat vermeld welke wagon we moeten nemen alsook genummerde zitplaats. Alles staat in het Uzbeeks geschrift, m.a.w. voor ons onleesbaar. Met wat hulp geraken we op de juiste plaats.
Bukhara: Het is niet te verwonderen dat deze stad menig harten heeft gestolen van de toeristen. Een prachtig plein met een groen parkje, een pool met fonteinen omringd door historische gebouwen, voeg daarbij nog wat leuke restaurantjes en de cocktail is compleet.
We kunnen kiezen uit een groot aantal hotels en bed en breakfast’s (B&B). We kiezen voor het New- Moon hotel www.newmoon-hotel.com. Een hotel een authentiek gerestaureerd hotel. Daar het hier laagseizoen is kunnen we onderhandelen over de prijs. De prachtige binnenkoer heeft meteen ons hart veroverd.




2 opmerkingen:

  1. Lieve oma,bedankt voor het berichtje.
    En Astrid heeft een nieuwe mooie boekentas.
    Groeten Barbara,Astrid,Sebastians,bart en sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Carine , je weet al goed wat treinreizen zijn in die landen hé

    BeantwoordenVerwijderen