vrijdag 3 augustus 2012

Van Bukhara naar Tashkent

Deze morgen is er een hele attractie aan ons hotel Er hangt een nieuw bord aan de deur van het hotel met vermelding: Rally Mongolië 2012. De speciaal uitgeruste wagens die voor de deur geparkeerd staan hebben heel veel bekijk. De rally is  gestart in Londen, in grote trekken rijden ze door Duitsland, Roemenië, Turkije, Iran, Turkmenistan Uzbekistan om te eindigen in Mongolië. In 30 dagen leggen ze een een 1/3 van de wereldbol af.
Vandaag bezoeken we het Summer Palace van één of andere  Emir. (Summer palace kan je vergelijken met wat wij een kasteel zouden noemen). De prachtige gedecoreerde kamers zijn gevuld met uitzonderlijke giften  vazen, klokken, zilverwerk…deze geschenken waren een soort tol  om Bukhara te mogen binnenkomen . Giften uit alle hoeken van de wereld vooral China, Japan en ook een groot deel vanuit Europa. Dit alles dateert uit de bloeiende handelsperiode van de zijderoute. Bukhara was in die tijd een heel belangrijke handelsstad.
Onze laatste avond in deze stad sluiten we af op het meest sfeervolle  terras. Onder de bomen aan het vijvertje de kleurrijke  sfeerverlichting. Tijdens onze lunch genieten we met het bekijken van al die verschillende mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten